Susak Susak booking.com


vorige beschrijving van het eiland Vele Srakane Informatie eiland Susak volgende beschrijving van het eiland PagBeschrijving eiland Susak

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Susak is onderdeel van (de eilandengroep) de Kvarner eilanden en ligt in het land Kroatie, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het zuidwestelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 38.6 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 4 km2 en is daarmee 1.730 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumeroog. Het eiland ligt in de Adriatische Zee en de totale kustlengte is ongeveer 10 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 3.5 km bij 2 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 44.51 (44°3'0.3294), 14.3 (14°18'3.0564).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente. Het landgebruik op Susak bestaat onder andere uit natuur 1.5 km2 (39.4%), en landbouw 1.5 km2 (39.4%), Bijzonder is dat op het eiland wijngaarden voorkomen (0.3 km2 - 6.6%).

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 151 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 40 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het NULLen van het land Kroatie gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Županija - Primorsko-goranska županija, in de gemeente Grad - Mali Lošinj. De (directe) buureilanden van Susak zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Vele Srakane 5.9 km NoordNoordOostelijk gelegen.
2) Losinj 6.6 km NoordNoordOostelijk gelegen.
3) Unije 9.2 km Noordelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Susak

Susak kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Susak

Susak hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Susak aantal keer bekeken: 316
1 stars gemiddelde score: 1 uit 1 stemmen.