Prvic Prvic booking.com


vorige beschrijving van het eiland Murter Informatie eiland Prvic volgende beschrijving van het eiland KaprijeBeschrijving eiland Prvic

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Prvic ligt in het land Kroatie, Zuid-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 0.9 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 3 km2 en is daarmee 1.14 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumeroog. Het eiland ligt in de Adriatische Zee en de totale kustlengte is ongeveer 9 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 3 km bij 1.3 km (maximale breedte). Het eiland is WestNoordWest - OostZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 43.73 (43°43'47.3268), 15.79 (15°47'34.7064).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente. Het landgebruik op Prvic bestaat onder andere uit natuur 0.7 km2 (27.6%), en landbouw 0.5 km2 (18.1%), Bijzonder is dat op het eiland wijngaarden voorkomen (0.8 km2 - 29.5%).

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het NULLen van het land Kroatie gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Županija - Šibensko-kninska županija, in de gemeente Grad - Vodice. De (directe) buureilanden van Prvic zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Zlarin 2.5 km ZuidZuidOostelijk gelegen.
2) Kaprije 6.1 km ZuidWestelijk gelegen.
3) Murter 9.5 km WestNoordWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Prvic

Prvic kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Prvic

Prvic hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Prvic aantal keer bekeken: 237
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.