Paxoi Paxoi booking.com


vorige beschrijving van het eiland Kyra Panagia Informatie eiland Paxoi volgende beschrijving van het eiland AlonnisosBeschrijving eiland Paxoi

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Paxoi (lokale naam Παξοί) is onderdeel van (de eilandengroep) de Noordelijke Sporaden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het noordwestelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 15.1 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 25 km2 en is daarmee 0.75 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Ionische Zee en de totale kustlengte is ongeveer 31 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 10.3 km bij 3.9 km (maximale breedte). Het eiland is NoordWest - ZuidOost georiŰnteerd. De co÷rdinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 39.21 (39░12'34.2216), 20.16 (20░9'33.9876).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 2300 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 76 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km▓). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Lakka (N), Longos (NNO), Paxi (C), Gaios (ZO), Ozias (Z). Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Νήσων, in de gemeente Περιφέρεια - Ιονίων Νήσων. De (directe) buureilanden van Paxoi zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Korfoe 12.9 km Noordelijk gelegen.
2) Lefkas 54.2 km ZuidOostelijk gelegen.
3) Meganisi 73.2 km ZuidOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Paxoi

Paxoi kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Paxoi

Paxoi hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Paxoi aantal keer bekeken: 150
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.