Paros Paros booking.com


vorige beschrijving van het eiland Naxos Informatie eiland Paros volgende beschrijving van het eiland AntiparosBeschrijving eiland Paros

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde vrij grote eiland Paros (lokale naam Πάρος) is onderdeel van (de eilandengroep) de Cycladen -- Zuid-Egeïsche Eilanden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het centraal gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 113.9 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 197 km2 en is daarmee 1.24 keer groter dan het Nederlandse eiland Texel. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 99 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 22.9 km bij 13.7 km (maximale breedte). Het eiland is WestZuidWest - OostNoordOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 37.06 (37°3'35.7012), 25.19 (25°11'31.0236).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 13715 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 70 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Naousa, Lagkeri, Krotiri, Paros, Lefkes, Piso Livadi, Aliki, Drios. Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Αιγαίου, in de gemeente Περιφέρεια - Νοτίου Αιγαίου. De (directe) buureilanden van Paros zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Antiparos 1 km WestNoordWestelijk gelegen.
2) Naxos 5.2 km OostNoordOostelijk gelegen.
3) Ios 22.4 km ZuidZuidOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Paros

Paros kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Paros

Paros hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Paros aantal keer bekeken: 348
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.