Murter Murter booking.com


vorige beschrijving van het eiland Kornat Informatie eiland Murter volgende beschrijving van het eiland PrvicBeschrijving eiland Murter

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Murter ligt in het land Kroatie, Zuid-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 0 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 18 km2 en is daarmee 0.54 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Adriatische Zee en de totale kustlengte is ongeveer 33 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 10.9 km bij 3 km (maximale breedte). Het eiland is NoordWest - ZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 43.8 (43°47'51.9648), 15.62 (15°37'0.1488).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente. Het landgebruik op Murter bestaat onder andere uit natuur 6.1 km2 (34.0%), Bijzonder is dat op het eiland wijngaarden voorkomen (8.3 km2 - 46.0%).

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km˛). Het eiland is in het NULLen van het land Kroatie gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Županija - Šibensko-kninska županija, in de gemeente Op?ina - Tisno. De (directe) buureilanden van Murter zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Vrgada 4.3 km WestNoordWestelijk gelegen.
2) Kaprije 5.1 km Zuidelijk gelegen.
3) Prvic 9.5 km OostZuidOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Murter

Murter kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Murter

Murter hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Murter aantal keer bekeken: 272
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.