Milos Milos booking.com


vorige beschrijving van het eiland Ios Informatie eiland Milos volgende beschrijving van het eiland MonemvasiaBeschrijving eiland Milos

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde vrij grote eiland Milos (lokale naam Μήλος) is onderdeel van (de eilandengroep) de Cycladen -- Zuid-Egeïsche Eilanden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het westzuidwestelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 102.6 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 159 km2 en is daarmee 4.760 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 111 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 21.9 km bij 13.1 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidZuidWest - NoordNoordOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 36.7 (36°42'15.4908), 24.44 (24°26'0.9042).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 4977 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 31 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Adamantas, Embourios, Plaka, Pachena, Pollonia, Zefiria, Thiorichio. Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Αιγαίου, in de gemeente Περιφέρεια - Νοτίου Αιγαίου. De (directe) buureilanden van Milos zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Kimolos 1 km OostNoordOostelijk gelegen.
2) Sifnos 21.2 km NoordOostelijk gelegen.
3) Folegandros 26.3 km Oostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Milos

Milos kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Milos

Milos hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Milos aantal keer bekeken: 377
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.