Hotel op Malta vakantie Hotels op Malta booking.com

vorige beschrijving van het eiland Elba Informatie eiland Malta volgende beschrijving van het eiland Gozo

Beschrijving eiland Malta

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde grote eiland Malta is onderdeel van (de eilandengroep) de Malta - land en ligt in het land Malta, Zuid-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 245.8 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is ItaliŽ en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 247 km2 en is daarmee 1.55 keer groter dan het Nederlandse eiland Texel. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 155 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 28.4 km bij 12.7 km (maximale breedte). Het eiland is NoordWest - ZuidOost georiŽnteerd. Het hoogste punt bedraagt 249 meter met de naam Dingli Cliffs. De coŲrdinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 35.89 (35į53'17.6964), 14.44 (14į26'24.4464).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente. Het landgebruik op Malta bestaat onder andere uit bos 1.8 km2 (0.7%), natuur 33.3 km2 (13.5%), natte natuur 0.2 km2 (0.1%), en landbouw 118.4 km2 (48.0%),

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 388232 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 1578 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km≤). De hoofdplaats van het eiland is Valletta (NoordOostelijk gelegen). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Birkirkara (M), Qormi (M). Het eiland is in het Midden van het land Malta gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Gemeente-Kunsilli Lokali Lija, in de gemeente Provincie - Provincia Ragusa. De (directe) buureilanden van Malta zijn (afstand van centrale deel eiland tot centrale deel buureilanden):

1) Islands of St. Paul 8 km NoordNoordWestelijk gelegen.
2) Comino 16 km NoordWestelijk gelegen.
3) Gozo 23 km NoordWestelijk gelegen.
4) Linosa 144 km Westelijk gelegen.
5) Lampedusa 177 km WestZuidWestelijk gelegen.

Opmerking: de hieronder beschreven informatie is deels aan verandering onderheving. Het eiland is direct bereikbaar vanuit Nederland met een vliegtuig. Er is een Internationaal vliegveld aanwezig. Er is een ferry-verbinding voor auto's met het vasteland. Ook voor voetgangers is er een bootverbinding met het vasteland. Zover bekend zijn er goede fietsmogelijkheden op het eiland.Om terug te gaan naar de overzichtspagina van dit eiland klik op de volgende link:
Overzicht eiland MaltaTopografische kaart voor beschrijving Malta

Malta info kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

beschrijving van Malta aantal keer bekeken: 1233

4 stars gemiddelde score: 4 uit 4 stemmen.

Hoogtekaart van Malta

Malta hoogtekaart DTM DEM