Lützelau Lützelau booking.com


vorige beschrijving van het eiland St Agnes Informatie eiland Lützelau volgende beschrijving van het eiland UfenauBeschrijving eiland Lützelau

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het onbewoonde zeer kleine eiland Lützelau is onderdeel van (de eilandengroep) de Zürichsee-Inseln en ligt in het land Zwitserland, West-Europa. Het eiland is in een meer gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 0.4 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.040 km2 en is daarmee 1.430 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in het Meer van Zürich - Zürichsee en de totale kustlengte is ongeveer 1 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.5 km bij 0.2 km (maximale breedte). Het eiland is West - Oost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 47.22 (47°13'15.420), 8.79 (8°47'34.1880).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit conglomeraat - zandsteen.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het ligt in de provincie - regio: Kanton - Schwyz, in de gemeente Bezirk - Höfe. De (directe) buureilanden van Lützelau zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Ufenau 0.6 km WestZuidWestelijk gelegen.
2) Insel Schwanau 25.4 km ZuidWestelijk gelegen.
3) Triboldingerbohl 55.6 km NoordNoordOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Lützelau

Lützelau kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.Widget is loading comments...
Lützelau aantal keer bekeken: 295
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.