Kythnos Kythnos booking.com


vorige beschrijving van het eiland Syros Informatie eiland Kythnos volgende beschrijving van het eiland PatmosBeschrijving eiland Kythnos

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde vrij grote eiland Kythnos (lokale naam Κύθνος) is onderdeel van (de eilandengroep) de Cycladen -- Zuid-Ege´sche Eilanden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het westnoordwestelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 37.6 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 100 km2 en is daarmee 2.98 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 97 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 20.3 km bij 10.6 km (maximale breedte). Het eiland is WestZuidWest - OostNoordOost georiŰnteerd. De co÷rdinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 37.39 (37░23'30.9264), 24.42 (24░24'57.7224).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 1456 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 14.5 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km▓). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Kithnos, Loutra, Apokrisi, Merichas, Dryopida, Liotrivi, Flampouria, Kalo Livadi, Kanala. Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Αιγαίου, in de gemeente Περιφέρεια - Νοτίου Αιγαίου. De (directe) buureilanden van Kythnos zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Kea 11.2 km NoordWestelijk gelegen.
2) Serifos 13 km ZuidZuidOostelijk gelegen.
3) Syros 32.7 km Oostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Kythnos

Kythnos kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Kythnos

Kythnos hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Kythnos aantal keer bekeken: 272
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.