Korkeasaari Korkeasaari booking.com


vorige beschrijving van het eiland Storlandet Informatie eiland Korkeasaari volgende beschrijving van het eiland KorpoBeschrijving eiland Korkeasaari

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Korkeasaari ligt in het land Finland, Noord-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 0.2 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.29 km2 en is daarmee 0.13 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumeroog. Het eiland ligt in de Oostzee en de totale kustlengte is ongeveer 4 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.8 km bij 0.7 km (maximale breedte). Het eiland heeft Geen hoofdrichting-cirkelvormig. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 60.17 (60°10'27.4080), 24.98 (24°59'5.640).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het Zuiden van het land Finland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Uusimaa, in de gemeente Helsinki. De (directe) buureilanden van Korkeasaari zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Suomenlinna 2.2 km Zuidelijk gelegen.
2) Emäsalo 33.4 km OostNoordOostelijk gelegen.
3) Prangli 58.3 km elijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Korkeasaari

Korkeasaari kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.Widget is loading comments...
Korkeasaari aantal keer bekeken: 161
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.