Hotel op Kalamos vakantie Hotels op Kalamos booking.com


vorige beschrijving van het eiland Skyros Informatie eiland Kalamos volgende beschrijving van het eiland MeganisiBeschrijving eiland Kalamos

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Kalamos (lokale naam Κάλαμος) is onderdeel van (de eilandengroep) de Noordelijke Sporaden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het oostelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 1.6 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 26 km2 en is daarmee 0.76 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Ionische Zee en de totale kustlengte is ongeveer 31 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 11.3 km bij 4.1 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidWest - NoordOost georiŰnteerd. De co÷rdinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 38.62 (38░37'24.3696), 20.91 (20░5'28.1004).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 496 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 20 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km▓). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Kalamos (O). Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Νήσων, in de gemeente Περιφέρεια - Ιονίων Νήσων. De (directe) buureilanden van Kalamos zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Meganisi 5 km Westelijk gelegen.
2) Lefkas 13.1 km WestNoordWestelijk gelegen.
3) Ithaki 19.4 km WestZuidWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Kalamos

Kalamos kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Kalamos

Kalamos hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Kalamos aantal keer bekeken: 126
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.