Jan Mayen Jan Mayen booking.com


vorige beschrijving van het eiland Hjelmsøya Informatie eiland Jan Mayen volgende beschrijving van het eiland IngøyaBeschrijving eiland Jan Mayen

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde grote eiland Jan Mayen ligt in het land Noorwegen, Noord-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 953.9 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 386 km2 en is daarmee 2.430 keer groter dan het Nederlandse eiland Texel. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan en de totale kustlengte is ongeveer 130 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 54.2 km bij 15.6 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidWest - NoordOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 71.06 (71°3'44.10), -8.21 (-9°47'21.3360).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het NULLen van het land Noorwegen gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Nordland, De (directe) buureilanden van Jan Mayen zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) IJsland 543.9 km ZuidZuidWestelijk gelegen.
2) Grímsey 597.6 km ZuidWestelijk gelegen.
3) Bjarnarey 602.3 km ZuidZuidWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Jan Mayen

Jan Mayen kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Jan Mayen

Jan Mayen hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Jan Mayen aantal keer bekeken: 305
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.