Bendor eiland Bendor eiland booking.com


vorige beschrijving van het eiland Mont Saint-Michel Informatie eiland Bendor eiland volgende beschrijving van het eiland FazanteneilandBeschrijving eiland Bendor eiland

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Bendor eiland (lokale naam Île de Bendor) ligt in het land Frankrijk, Zuid-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 0.1 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.100 km2 en is daarmee 3.230 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 2 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.6 km bij 0.3 km (maximale breedte). Het eiland is Noord - Zuid georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 43.13 (43°7'37.9920), 5.75 (5°44'58.9920).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het Zuiden van het land Frankrijk gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Région - Provence-Alpes-Côte d'Azur, in de gemeente Département - Var. De (directe) buureilanden van Bendor eiland zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Île des Embiez 5.4 km ZuidZuidOostelijk gelegen.
2) Île de Porquerolles 36 km OostZuidOostelijk gelegen.
3) Île Ratonneau 38.5 km WestNoordWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Bendor eiland

Bendor eiland kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.Widget is loading comments...
Bendor eiland aantal keer bekeken: 357
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.