Gavi Gavi booking.com


vorige beschrijving van het eiland Isola Zannone Informatie eiland Gavi volgende beschrijving van het eiland PalmarolaBeschrijving eiland Gavi

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het onbewoonde zeer kleine eiland Gavi is onderdeel van (de eilandengroep) de Pontijnse Eilanden en ligt in het land Italie, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het centraal gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 32.1 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.10 km2 en is daarmee 3.49 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 2 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.6 km bij 0.3 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidWest - NoordOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 40.94 (40°56'6.1080), 13 (13°0'2.2680).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het ligt in de provincie - regio: Regione - Lazio, in de gemeente Provincia - Latina. De (directe) buureilanden van Gavi zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Isola di Ponza 0.2 km WestZuidWestelijk gelegen.
2) Isola Zannone 5 km NoordOostelijk gelegen.
3) Palmarola 11.4 km Westelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Gavi

Gavi kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.Widget is loading comments...
Gavi aantal keer bekeken: 312
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.