Gavdos Gavdos booking.com


vorige beschrijving van het eiland Kasos Informatie eiland Gavdos volgende beschrijving van het eilandBeschrijving eiland Gavdos

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Gavdos (lokale naam Γαύδος) ligt in het land Griekenland, . De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 190.3 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 33 km2 en is daarmee 0.99 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 31 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 10.2 km bij 5.8 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georiŰnteerd. De co÷rdinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 34.84 (34░50'35.3076), 24.09 (24░5'24.4104).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 152 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 4.7 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km▓). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Ampelos (W), Karave (NNO), Fokia (OZO), Vatsiana (Z). Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Κρήτης, in de gemeente Περιφέρεια - Κρήτης. De (directe) buureilanden van Gavdos zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Kreta 35.3 km Noordelijk gelegen.
2) Kythira 167.4 km NoordWestelijk gelegen.
3) Milos 197.9 km Noordelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Gavdos

Gavdos kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Gavdos

Gavdos hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Gavdos aantal keer bekeken: 228
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.