Hotel op Elba vakantie Hotels op Elba booking.com


vorige beschrijving van het eiland SardiniŽ Informatie eiland Elba volgende beschrijving van het eiland Malta

Beschrijving eiland Elba

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde grote eiland Elba (lokale naam Isola díElba) is onderdeel van (de eilandengroep) de Toscaanse Archipel en ligt in het land ItaliŽ, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het centraal gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 9.2 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 223 km2 en is daarmee 1.41 keer groter dan het Nederlandse eiland Texel. Het eiland ligt in de Tyrreense Zee en de totale kustlengte is ongeveer 157 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 28 km bij 15 km (maximale breedte). Het eiland is West - Oost georiŽnteerd. Het hoogste punt bedraagt 1017 meter met de naam Monte Capanne. De coŲrdinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 42.78 (42į46'43.21), 10.29 (10į17'15.2232).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente. Het landgebruik op Elba bestaat onder andere uit bos 69.4 km2 (31.1%), natuur 102.8 km2 (46.1%), en landbouw 30 km2 (13.4%),

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 31660 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 138 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km≤). De hoofdplaats van het eiland is Portoferraio (Noordelijk gelegen). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Rio Marina (O), Capoliveri (ZO), Campo nellíElba (Z). Het eiland is in het Midden van het land ItaliŽ gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Regio-Regione Toscane, in de gemeente Provincie - Provincia Livorno. De (directe) buureilanden van Elba zijn (afstand van centrale deel eiland tot centrale deel buureilanden):

1) Pianosa 27 km ZuidWestelijk gelegen.
2) Capraia 46 km NoordWestelijk gelegen.
3) Montecristo 51 km Zuidelijk gelegen.
4) Del Giglio 71 km ZuidOostelijk gelegen.
5) Gorgona 77 km NoordNoordWestelijk gelegen.

Het eiland is per auto (en ferry) bereikbaar. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ongeveer 1439 km. Er is een ferry-verbinding voor auto's met het vasteland. Ook voor voetgangers is er een bootverbinding met het vasteland. Zover bekend zijn er goede fietsmogelijkheden op het eiland.Om terug te gaan naar de overzichtspagina van dit eiland klik op de volgende link:
Overzicht eiland ElbaTopografische kaart voor beschrijving Elba

Elba kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

beschrijving van Elba aantal keer bekeken: 1724

5 stars gemiddelde score: 5 uit 3 stemmen.

Hoogtekaart van Elba

Elba hoogtekaart DTM DEM