Hotel op Capraia vakantie Hotels op Capraia booking.com


vorige beschrijving van het eiland Gorgona Informatie eiland Capraia volgende beschrijving van het eiland Pianosa

Beschrijving eiland Capraia

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde eiland Capraia is onderdeel van (de eilandengroep) de Toscaanse Archipel en ligt in het land ItaliŽ, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het noordwestelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 52.3 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 19 km2 en is daarmee 2.83 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumerplaat. Het eiland ligt in de Tyrreense Zee en de totale kustlengte is ongeveer 29 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 7.9 km bij 3.8 km (maximale breedte). Het eiland is Noord - Zuid georiŽnteerd. Het hoogste punt bedraagt 445 meter met de naam Monte Castello. De coŲrdinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 43.04 (43į2'16.0044), 9.82 (9į49'8.6736).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit vulkanisch materiaal. Het landgebruik op Capraia bestaat onder andere uit Zand - Gesteente 0.9 km2 (4.6%), bos 0.4 km2 (1.8%), natuur 17.6 km2 (91.2%),

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 410 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 22 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km≤). De hoofdplaats van het eiland is Capraia (OostNoordOostelijk gelegen). Het eiland is in het Midden van het land ItaliŽ gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Regio-Regione Toscane, in de gemeente Provincie - Provincia Livorno. De (directe) buureilanden van Capraia zijn (afstand van centrale deel eiland tot centrale deel buureilanden):

1) Gorgona 44 km Noordelijk gelegen.
2) Elba 46 km ZuidOostelijk gelegen.
3) Pianosa 54 km ZuidZuidOostelijk gelegen.
4) Montecristo 88 km ZuidZuidOostelijk gelegen.
5) Corsica 113 km ZuidWestelijk gelegen.

Het eiland is per auto (en ferry) bereikbaar. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ongeveer 1388 km. Er is een ferry-verbinding voor auto's met het vasteland. Ook voor voetgangers is er een bootverbinding met het vasteland.Om terug te gaan naar de overzichtspagina van dit eiland klik op de volgende link:
Overzicht eiland CapraiaTopografische kaart voor beschrijving Capraia

Capraia kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

beschrijving van Capraia aantal keer bekeken: 1057

Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.