Hotel op Cabrera vakantie Hotels op Cabrera booking.com


vorige beschrijving van het eiland Dragonera Informatie eiland Cabrera volgende beschrijving van het eiland Conejera (Cabrera-archipel)

Beschrijving eiland Cabrera

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het onbewoonde kleine eiland Cabrera (lokale naam Isla de Cabrera) is onderdeel van (de eilandengroep) de Balearen en ligt in het land Spanje, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het zuidelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 237.3 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 11 km2 en is daarmee 1.69 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumerplaat. Het eiland ligt in de Balearische Zee en de totale kustlengte is ongeveer 36 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 6 km bij 5 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidWest - NoordOost georiŰnteerd. Het hoogste punt bedraagt 172 meter met de naam Na Picamosques. De co÷rdinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 39.15 (39░8'42.1548), 2.94 (2░56'37.7664). Het landgebruik op Cabrera bestaat onder andere uit Zand - Gesteente 1.9 km2 (16.1%), bos 1.5 km2 (13.0%), natuur 7.3 km2 (63.9%), en landbouw 0.7 km2 (6.5%),

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het ligt in de provincie - regio: Autonome regio Balearen, in de gemeente Provincie - Provincia Balearen. De (directe) buureilanden van Cabrera zijn (afstand van centrale deel eiland tot centrale deel buureilanden):

1) Conejera (Cabrera-archipel) 4 km NoordNoordOostelijk gelegen.
2) Mallorca 52 km Noordelijk gelegen.
3) Dragonera 73 km NoordWestelijk gelegen.
4) Tagomago 114 km Westelijk gelegen.
5) Menorca 130 km NoordOostelijk gelegen.

Er is een ferry-verbinding voor auto's met het vasteland. Ook voor voetgangers is er een bootverbinding met het vasteland.Om terug te gaan naar de overzichtspagina van dit eiland klik op de volgende link:
Overzicht eiland CabreraTopografische kaart voor beschrijving Cabrera

Cabrera kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

beschrijving van Cabrera aantal keer bekeken: 815

Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.