Antiparos Antiparos booking.com


vorige beschrijving van het eiland Paros Informatie eiland Antiparos volgende beschrijving van het eiland KalymnosBeschrijving eiland Antiparos

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Antiparos (lokale naam Αντίπαρος) is onderdeel van (de eilandengroep) de Cycladen -- Zuid-Ege´sche Eilanden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het centraal gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 112.1 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 35 km2 en is daarmee 1.06 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 41 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 12.3 km bij 5.9 km (maximale breedte). Het eiland is West - Oost georiŰnteerd. De co÷rdinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 37 (37░0'0.6876), 25.05 (25░3'16.6104).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 1211 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 27 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km▓). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Antiparos, Agios Georgios, Kambos, Soros. Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Αιγαίου, in de gemeente Περιφέρεια - Νοτίου Αιγαίου. De (directe) buureilanden van Antiparos zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Paros 1 km OostZuidOostelijk gelegen.
2) Naxos 21.8 km Oostelijk gelegen.
3) Sifnos 22.5 km Westelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Antiparos

Antiparos kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Antiparos

Antiparos hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Antiparos aantal keer bekeken: 207
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.