Amorgos Amorgos booking.com


vorige beschrijving van het eiland Laag Koufonissi Informatie eiland Amorgos volgende beschrijving van het eiland Kimolos

Booking.com


Beschrijving eiland Amorgos

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde vrij grote eiland Amorgos (lokale naam Αμοργός) is onderdeel van (de eilandengroep) de Cycladen -- Zuid-Egeïsche Eilanden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het centraal gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 102.6 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Turkije en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 123 km2 en is daarmee 3.690 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 113 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 33 km bij 8.4 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidWest - NoordOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 36.85 (36°50'44.4984), 25.91 (25°54'22.6332).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 1973 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 16 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Amorgos, Tholaria, Aegiali, Ormos Egialis, Katapola, Chora, Arkesini, Kalotaritissa. Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Αιγαίου, in de gemeente Περιφέρεια - Νοτίου Αιγαίου. De (directe) buureilanden van Amorgos zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Laag Koufonissi 18.7 km NoordWestelijk gelegen.
2) Hoog Koufonissi 18.8 km NoordWestelijk gelegen.
3) Naxos 24.8 km NoordWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Amorgos

Amorgos kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Amorgos

Amorgos hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Amorgos aantal keer bekeken: 429
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.