Alonnisos Alonnisos booking.com


vorige beschrijving van het eiland Paxoi Informatie eiland Alonnisos volgende beschrijving van het eiland SkopelosBeschrijving eiland Alonnisos

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde vrij grote eiland Alonnisos (lokale naam Αλόννησος) is onderdeel van (de eilandengroep) de Noordelijke Sporaden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het centraal gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 41.3 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 65 km2 en is daarmee 1.95 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 70 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 20.3 km bij 5.4 km (maximale breedte). Het eiland is WestZuidWest - OostNoordOost georiŰnteerd. De co÷rdinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 39.21 (39░12'30.0708), 23.91 (23░54'32.2848).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 2750 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 21 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km▓). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Akra Yerakas. Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, in de gemeente Περιφέρεια - Θεσσαλίας. De (directe) buureilanden van Alonnisos zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Skopelos 3.9 km WestZuidWestelijk gelegen.
2) Kyra Panagia 7 km NoordOostelijk gelegen.
3) Skiathos 27.3 km Westelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Alonnisos

Alonnisos kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Alonnisos

Alonnisos hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Alonnisos aantal keer bekeken: 177
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.